Over sommige verkeersonderwerpen krijgt de gemeente regelmatig vergelijkbare vragen. Deze onderwerpen staan hieronder benoemd. Bij elk onderwerp is een toelichting gegeven op een aantal veelvoorkomende vragen.

Elektrische auto’s en opladen

De gemeente vindt duurzaamheid belangrijk en stimuleert dan ook het gebruik van elektrische auto’s (EV’s). Daaronder worden ook verstaan plug-in hybrides (PHEV’s). Bewoners en ondernemers die geen parkeergelegenheid op eigen terrein hebben of geen parkeerplaats van de VVE, kunnen een openbare oplaadpaal aanvragen. Meer informatie over elektrisch rijden en oplaadpalen vindt u hier.

Om de openbare laadpalen te kunnen gebruiken, moet u een laadpas aanvragen. Er zijn verschillende soorten laadpassen beschikbaar. Om te bepalen waar u een laadpas kunt aanvragen, kijkt u op Laadpaswijzer | laadpas informatie & aanbieders vergelijken(externe link)
Op deze website vindt u ook een overzicht van alle belangrijke kenmerken en up-to-date tarieven van de verschillende laadpassen.

Overig

Als uw vraag in bovenstaande toelichting onvoldoende wordt beantwoord, kunt u een e-mail sturen aan verkeer@voorschoten.nl. Als het om een bepaalde locatie gaat, geef dit dan aan met bijvoorbeeld een straatnaam en huisnummer of met een duidelijke omschrijving. Voeg eventueel een foto of kaartje bij uw e-mail. De gemeente zal zo spoedig mogelijk reageren. Schriftelijke vragen worden binnen zes weken beantwoord.