Bord fairtrade

Sinds 2019 is Voorschoten een Fairtrade Gemeente. De borden aan de gemeentegrenzen zijn hier getuige van.

In Voorschoten worden veel fairtrade producten gekocht en verkocht door supermarkten, kledingwinkels, kerken, verenigingen, scholen, bedrijven, consumenten en gemeente. En bij het inkoopbeleid en de aanbestedingen van de gemeente worden de principes van eerlijke handel gehanteerd. Dit betekent onder andere dat in de kantine van het gemeentehuis koffie, thee, rietsuiker en diverse soorten broodbeleg het Fairtrade keurmerk dragen. 

Door het verhaal achter Fairtrade te delen, fairtrade producten aan te bieden en fairtrade producten te kopen zorgen we er samen voor dat de boeren en producenten in ontwikkelingslanden eerlijk behandeld worden. Voorschoten maakt hiermee onderdeel uit van de internationale Fairtrade Towns campagne, waar op dit moment ruim 2200 gemeentes wereldwijd aan mee doen. In Nederland hebben circa 80 gemeenten de Fairtrade Gemeente titel.

Als Fairtrade Gemeente leveren we ook een bijdrage aan de duurzaamheidsagenda en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Home - SDG Nederland) van de Verenigde Naties.

In Voorschoten is een werkgroep actief om Fairtrade nog bekender te maken onder onze inwoners en de bedrijven en instellingen, die nog geen fairtrade producten verkopen of gebruiken.  Wilt U meer lezen over fairtrade én de werkgroep in Voorschoten, die overigens altijd nieuwe leden kan gebruiken, zie Voorschoten - Fairtrade Gemeenten

Voor meer algemene informatie over duurzame handel en fairtrade producten kunt u ook terecht op de website van Fairtrade Nederland - Samen maken we de wereld eerlijk.