De Voorschoten Awards zijn in 2023 het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars die binnen Voorschoten actief zijn, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet. De allereerste Awards werden op 8 september 2023, aan de vooravond van het Weekend van Voorschoten, uitgereikt.

De Voorschoten Awards zijn er voor bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk. De trainer die al jarenlang op zaterdagochtend de jeugd traint bij de voetbalclub. De vrijwilliger die door wind en regen boodschappen doet voor het seniorencafé. De kunstenaar die gratis tekenles geeft. Zij kunnen allemaal in aanmerking komen voor een Voorschoten Award.

Voorschoten Awards 2024

Na het succes van de eerste uitreiking, organiseert het Weekend van Voorschoten in samenwerking met de gemeente ook dit jaar de Voorschoten Awards. De uitreiking vindt plaats op vrijdagavond 13 september 2024.

Categorieën

Er zijn drie categorieën: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. Uit alle aanmeldingen wordt door een deskundige jury een selectie gemaakt en per categorie één winnaar gekozen.

Jeugd

Omdat de prestaties en/of activiteiten van jongeren net zo belangrijk zijn, zijn er aparte nominaties voor de jeugd in alle drie de categorieën. De winnaars van de bovenstaande 6 categorieën krijgen een wisseltrofee, een eigen trofee en een oorkonde.

Aanmelden kandidaten 2024

Meld jouw kandidaat aan via Het Weekend

Winnaars 2023

Cultuur: Maria Rosenmöller

Sport: Ed Zijl

Vrijwilligers: Vrijwillige brandweer Voorschoten

Jeugd: Thijmen Richters

De jury bestond in 2023 uit:

  • Hans van der Elst (wethouder Cultuur)
  • Hubert Schokker (wethouder Sport)
  • Femke Hameetman (directeur Dordrechts Museum)
  • Hans Douw (sportcolumnist)
  • Yvonne van Balen (directeur welzijnsorganisatie Voorschoten voor Elkaar)