De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars die binnen Voorschoten actief zijn, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet. De Awards worden op 8 september, aan de vooravond van het Weekend van Voorschoten, uitgereikt.

De Voorschoten Awards zijn er voor bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk. De trainer die al jarenlang op zaterdagochtend de jeugd traint bij de voetbalclub. De vrijwilliger die door wind en regen boodschappen doet voor het seniorencafé. De kunstenaar die gratis tekenles geeft. Zij kunnen allemaal in aanmerking komen voor een Voorschoten Award.

Aanmelden

Wie komen er in aanmerking voor een Voorschoten Award? Dat mag Voorschoten zelf bepalen: alle inwoners van Voorschoten kunnen vanaf 15 april iemand aanmelden! Iedereen die in Voorschoten actief is op het gebied van sport, cultuur of vrijwilligerswerk komt in aanmerking voor een Voorschoten Award. Aanmelden doet u eenvoudig online met dit formulier(externe link).

Categorieën

Er zijn drie categorieën: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. Daarnaast worden er nog twee jeugdawards toegekend voor sport en cultuur, voor deelnemers tot 18 jaar. Uit alle aanmeldingen wordt door een deskundige jury een selectie gemaakt en per categorie wordt één winnaar gekozen.  

Contact

Hebt u vragen over de Voorschoten Awards? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14071, of stuur een mail naar voorschotenawards@voorschoten.nl.

Ontwerp logo: Grapefish