De gemeente Voorschoten heeft het budget voor het onderhoud van de openbare ruimte fors moeten verlagen. Op dit moment voert de gemeente het onderhoud uit op niveau C. We werken daarom op een andere manier. 

Minder, maar wel doelmatig

Dit betekent voor de buitenruimte dat we bijvoorbeeld minder vaak vegen en schoffelen en gras en onkruid hoger komen te staan dan u gewend bent. Want we zullen minder vaak maaien en borstelen. Ook worden de afvalbakken minder vaak geleegd omdat we toestaan dat ze wat voller zijn.

Werkzaamheden gaan gewoon door

Sober onderhoud wil niet zeggen dat we helemaal niets meer doen, u kunt ervan uit blijven gaan dat het beheer voldoende wordt uitgevoerd. Om een beeld te krijgen hoe de openbare ruimte eruit mag zien, ziet u hieronder verschillende voorbeelden.

Groene vingers?

Heeft u groene vingers en steekt u graag de handen uit de mouwen? Help de gemeente dan een handje door een stukje groen zoals een plantsoen bij u in de buurt ‘adopteren’ en er – bijvoorbeeld met een paar buren – voor te zorgen dat alles er netjes bijstaat. Kijk hiervoor op meedoen met groen.

Iets niet in orde? Maak een melding!

Ziet u echter iets in de openbare ruimte wat niet in orde is - zoals zwerfvuil, te volle afvalbakken, kapot straatmeubilair, defecte verlichting, enzovoort - dan helpt u ons en uw dorp door het te melden met de mijngemeente app of via de website(externe link). Of neem contact op via telefoonnummer 14 071. Kijkt u vooraf of de openbare ruimte niet meer voldoet aan het gekozen niveau aan de hand van de voorbeelden hieronder.

Voorbeelden van onderhoudsniveau C 

Algemeen
De openbare ruimte is sober, kan rommelig ogen en gebreken bevatten.

Groen algemeen
Er is redelijk veel onkruid en er ontbreekt beplanting.

Hagen
De strakke lijnen van de haag zijn niet meer zichtbaar. Er steken redelijk veel kleine uitlopers uit de haag.

Onder bomen
Er is redelijk veel onkruid.

Afvalbakken
Redelijk wat deuken en gaten, heel wat beplakking en viezigheid. De bak mag bijna vol zijn.

Zwerfvuil
Er ligt redelijk wat zwerfvuil.

Onkruid bij straatmeubilair
Er is redelijk veel onkruid.

Verharding
Er is aanzienlijke spoorvorming.

Wegmarkeringen
Je ziet de markering slecht.