De boa’s van de gemeente Voorschoten starten op 1 februari met een wekelijks inloopspreekuur. Elke inwoner van ons dorp kan dan vragen stellen.

In het integrale veiligheidsplan van de gemeente Voorschoten is vastgelegd dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) nog beter bereikbaar willen zijn voor de inwoners. Daarom starten de boa’s op 1 februari met een wekelijks inloopspreekuur. Dat doen ze eerst op proef, om te zien of inwoners zo’n spreekuur op prijs stellen.

Twee boa's beantwoorden vragen

Tijdens het spreekuur zijn twee boa’s aanwezig om vragen te beantwoorden. Denk aan vragen als: waar kan ik melden dat al wekenlang een aanhanger voor mijn huis staat, mag ik nou wel of niet met de fiets aan de hand door de Voorstraat lopen en wat kan ik doen tegen jongeren die overlast veroorzaken?

Bereikbaar en aanspreekbaar zijn

“We hebben met elkaar afgesproken dat we dienstbaar zijn aan de inwoners van ons dorp”, licht burgemeester Nadine Stemerdink toe. “Het betekent onder andere dat we bereikbaar en aanspreekbaar zijn. Dit wekelijkse inloopspreekuur is een van de manieren waarop we dat handen en voeten geven. Ik ben benieuwd naar de vragen die de boa’s gaan krijgen.”

Elke woensdag van 14.00 tot 15.00 uur

Het inloopspreekuur vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 15.00 uur in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Leidseweg 29.