De gemeente publiceert vanaf 1 januari 2015 de gemeentelijke bekendmakingen alleen nog digitaal via www.officielebekendmakingen.nl(externe link). De gemeentelijke bekendmakingen worden niet meer gepubliceerd in een huis-aan-huis-blad. De gemeenteraad heeft dit in oktober 2014 besloten uit bezuinigingsoverwegingen. Actuele teksten van de gemeentelijke regelingen vindt u in de lokale wettenbank(externe link). Historische teksten vindt u daar door te zoeken op een peildatum in het verleden. 

Vergunningen die in behandeling zijn voor bijvoorbeeld (ver)bouw activiteiten, kappen van bomen, plaatsen van reclame uitingen, slopen, kunt u inzien.

Wilt u publicaties over gronduitgifte of bezwaring van zakelijke rechten op grond van de gemeente raadplegen, dan kunt u die hier inzien.

Wilt u op de hoogte blijven van besluiten in uw buurt?

Wilt u weten of er binnenkort in uw omgeving een verbouwing aankomt? Of dat er in uw omgeving bomen gekapt worden? Meld u dan aan voor de gratis e-maildienst via de website www.berichtenoveruwbuurt.overheid.nl(externe link). U kunt ook de app “Over uw buurt” downloaden, waar u snel en overzichtelijk ziet welke besluiten betrekking hebben op uw buurt. De app is te downloaden voor Android, iPhone, iPad en Windows via de App Store, Google Play of de Microsoft Store. Daar kunt u ook de app “Omgevingsalert” downloaden. Ook daar is informatie over vergunningen te vinden.

Zo mist u nooit meer een bekendmaking in uw postcodegebied en bent u op tijd om hiertegen eventueel bezwaar in te dienen.

Wilt u de gepubliceerde bekendmakingen inzien?

  • De gepubliceerde omgevingsvergunningen kunt u digitaal inzien. U kunt dit aanvragen.
  • Zogenoemde ‘Didam-publicaties’ rondom gronduitgifte en gebruik van gemeentelijke grond vindt u hier.
  • Neemt u voor het inzien van alle overige bekendmakingen contact op via telefoonnummer 14071.