Kent u iemand die volgens u echt een Koninklijke onderscheiding, oftewel een ‘lintje’ verdiend? Een onvermoeibare vrijwilliger, of iemand die in zijn of haar werk een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd? Dan kunt u een verzoek indienen bij de woonplaats waar hij of zij woont.

Hoe dient u een aanvraag in?

Wilt u iemand die in Voorschoten woont voordragen voor een koninklijke onderscheiding? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Kabinetszaken. De kabinetsmedewerker vertelt u meer over de procedure en hoe u uw aanvraag kunt indienen. De kabinetsmedewerker is bereikbaar via telefoonnummer 14071. Voor meer informatie kijkt u hier

Wanneer u uw aanvraag hebt ingediend, gaat de gemeente Voorschoten voor u aan de slag met een uitgebreide advies- en beslisprocedure. De gemeente brengt u daarna uiteraard op de hoogte van het besluit.

Dien uw aanvraag op tijd in!

Aangezien de behandeling van de aanvraag vrij lang duurt, is het belangrijk dat u deze op tijd indient. Aanvragen voor de zogenaamde Lintjesregen 2023, rond Koningsdag, moeten vóór 1 augustus 2022 zijn ingediend.

Gaat het om een tussentijdse uitreiking, oftewel een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid zoals een jubileum of een afscheid, dan moet u de aanvraag uiterlijk vijf maanden voor die datum indienen.

Meer informatie en contactgegevens

Meer informatie over de aanvraagprocedure van een Koninklijke onderscheiding kunt u krijgen bij de afdeling Kabinetszaken, mevrouw Ria Nebbeling, via telefoon 14071 of per e-mail: rnebbeling@voorschoten.nl.