Wat is het?

Personen die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen.

Kent u iemand in uw omgeving die in Voorschoten woont en die een Koninklijke onderscheiding verdient? 
Neemt u dan contact op met de afdeling Kabinetszaken. De kabinetsmedewerker vertelt u meer over de procedure en hoe u uw aanvraag kunt indienen. De kabinetsmedewerker is bereikbaar via telefoonnummer 14071.

Ga naar aanvraag Koninklijke onderscheiding (externe link)

Hoe werkt het?

Goed om te weten

  • De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de 'Lintjesregen'. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar? De gemeente Voorschoten ontvangt uw aanvraag graag vóór 1 juli.
  • Gaat het om een tussentijdse uitreiking, oftewel een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid zoals een jubileum of een afscheid, dan moet u de aanvraag uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum indienen.
  • Meer informatie over de aanvraagprocedure van een Koninklijke onderscheiding kunt u krijgen bij de afdeling Kabinetszaken, mevrouw Gaby de Lijster, via telefoon 14071 of per e-mail: kabinet@voorschoten.nl. Voor algemene informatie kunt u ook terecht op de website van de Kanselarij der Nederlandse Orden via www.lintjes.nl(externe link).

Wat moet ik doen?

  • Neem contact op met de gemeente waar de kandidaat woont. Daar kunnen ze aangeven of uw voorstel bijzonder genoeg is voor een Koninklijke onderscheiding.
  • Kijk vervolgens op Lintjes.nl (externe link)wat u verder moet doen.

Heeft deze informatie u geholpen?