De gemeente Voorschoten laat een cultuurvisie opstellen. Een cultureel kompas dat richting geeft aan concrete plannen, maar ook ruimte laat om in te spelen op de actualiteit. Wat is er allemaal te doen in Voorschoten op het gebied van cultuur? Wat willen we voor ‘de Voorschotense kunsten’ in de toekomst? En hoe gaan we daar handen en voeten aan geven? Om antwoord te krijgen op die vragen, heeft de gemeente een onafhankelijke partij ingehuurd die kennis heeft van de cultuursector, de thematiek en de regio.

Guido Marchena
Guido Marchena

‘Mijn naam is Guido Marchena (34), directeur Cultuurfonds Leiden en cultuurmakelaar ter stede. Ik ben van huis uit musicus en ik vind deze opdracht bijzonder leuk, omdat ik zelf uit een dorp kom en ervaren heb hoe belangrijk een levendige cultuur- en sportsector is. De vele kunstzinnige en muzikale verenigingen, clubs, eenlingen en evenementen vormen samen met de sportverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties, het cement van de samenleving. Daarom hoop ik van harte dat we straks een cultuurvisie hebben waarin wij ons allemaal herkennen. Een document waarin behaalde resultaten bestendigd worden, nieuwe ambities worden uitgesproken en waarin we met realiteitszin en een open vizier naar elkaar, de toekomst tegemoet treden.’

Meld je nu aan om mee te denken over de cultuurvisie

Guido Marchena gaat met alle relevante lokale partijen (inclusief de gemeente) in gesprek. Hij wil graag van hen te horen wat zij belangrijk vinden en terug willen zien in de visie. Alle culturele organisaties en ondernemers, locaties, kunstenaars en liefhebbers mogen meepraten. Meld je bij Guido Marchena door een e-mail te sturen naar cultuurvisievoorschoten@gmproductions.nl.

Uitslag flitspeiling meegenomen in de cultuurvisie

Vorig jaar september hebben bijna 600 Voorschotenaren aangegeven wat zij waarderen aan de bestaande culturele voorzieningen en wat zij nog missen. Zo kwamen bijvoorbeeld de bibliotheek en het filmhuis naar voren als belangrijkste voorzieningen. Een uitbreiding van de theater- en muziekoptredens zou gewaardeerd worden. De uitslag van de flitspeiling wordt meegenomen in de cultuurvisie.