Wat is het?

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit houdt in dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger, of die van de instelling waarvoor hij of zij de activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen. 

Dit geldt niet voor vrijwilligers die zich via een organisatie inzetten. Bijvoorbeeld als een vrijwilliger en een organisatie elkaar op een digitaal platvorm vinden en er werkzaamheden worden verricht.

De gemeente heeft een basis en pluspakket afgesloten.

Uitleg VNG vrijwilligersverzekering

Hoe werkt het?

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd.

Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via deze verzekering.

Wat moet ik doen?

U hoeft niets te doen. U bent automatisch verzekerd.

Wat moet ik doen bij schade?

U vult het schadeformulier in. Lever dit formulier in bij de gemeente.

Direct online regelen

De gemeente Voorschoten werkt met DigiD. Wilt u meer weten of een DigiD aanvragen? Kijk dan op www.digid.nl

DigiD linkVS-1113-1 Digitaal schade aangifteformulier VNG vrijwilligerspolis met DigiD

Heeft deze informatie u geholpen?