Inwoners zonder uitkering van de gemeente, maar met een laag inkomen kunnen de eenmalige energietoeslag van € 800 aanvragen. Het bedrag is bedoeld om de energierekening te kunnen betalen, omdat de energiekosten zo hard gestegen zijn. Uiterlijk 1 februari 2024 vindt u het aanvraagformulier op deze webpagina onder het kopje Aanvragen.

De eenmalige uitkering is voor inwoners die per maand minder dan 120% van het sociaal minimum verdienen. Voor een inwoner tussen 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd is dat minder dan € 1.459,94 (alleenstaand) of € 2.085,62 (samenwonend) per maand. De hoogte van het maximum inkomen verschilt per situatie.

Aanvragen

De gemeente Leidschendam-Voorburg voert de regeling uit voor de gemeente Voorschoten. Als het aanvraagformulier klaar is (uiterlijk 1 februari 2024) kunt u de energietoeslag aanvragen. Daar staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met Voorschoten voor Elkaar via telefoonnummer: 071 561 90 01 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:00 uur) of e-mail: info@voorschotenvoorelkaar.nl. Op www.voorschotenvoorelkaar.nl staat meer informatie over de locatie en tijden van het spreekuur van de Formulierenbrigade. Medewerkers kunnen ook met hen meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

Andere regelingen

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor school-, cultuur- of sportkosten. Op www.lv.nl/minima staat een overzicht van deze regelingen.