Verstopt riool

Heeft u in uw huis meerdere afvoeren die niet goed doorstromen? Dan is waarschijnlijk het riool onder uw huis of tuin verstopt. Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Medicijnen, vet en toiletdoekjes bijvoorbeeld zijn schadelijk voor het riool en kunnen verstopping veroorzaken.

Schakel een gecertificeerd rioolreinigingsbedrijf of loodgieter in.

Kunt u met een camera-inspectie aantonen dat de oorzaak niet in uw eigen rioolleiding zit? Neem dan contact op met de gemeente om de opnames te sturen. Na beoordeling van de inspectie kan de gemeente uw rioolaansluiting in het openbare gebied vervangen of herstellen.

U mag niet graven in openbaar gebied. Heeft u last van een verstopte rioolleiding in openbaar gebied? Neem dan altijd contact op met de gemeente.

Weet u niet zeker of het probleem in het openbaar gebied of op uw eigen terrein ligt? Dan kunt u via dit formulier Riooltekeningen | Voorschoten een aanvraag indienen om te kijken of de gemeente over deze gegevens beschikt.

Afvoer loopt niet door

Enkele tips als uw afvoer niet goed doorloopt:

  • Heeft u vaker een verstopte afvoer? Vul uw spoelbak 1 keer per maand met heet water en soda. Trek daarna de stop eruit.
  • Werkt een afvoer niet? Draai de sifon open en maak die schoon. Ontstoppen met een simpele ontstopper werkt vaak ook.

Pas op met chemische middelen. Deze kunnen uw riool aantasten. En het zuiveren van het rioolwater verstoren. 

Schakel liever een rioolreinigingsbedrijf of loodgieter in.

Water uit riool omhoog

Komt er water uit het gemeentelijke riool omhoog? Meld dit bij de gemeente. Dit kan komen door werk aan het riool, of hevige regenval.

Heeft deze informatie u geholpen?