Veilig Verkeer Nederland organiseert in samenwerking met de gemeente Voorschoten dit najaar twee VVN Opfriscursussen ‘Auto’. De opfriscursussen worden in opdracht van de regio Holland-Rijnland uitgevoerd en zijn speciaal voor 50-plussers uit Voorschoten. De cursussen zijn kosteloos en ook nog eens gezellig!

Het is ieders wens om zo lang mogelijk de eigen boodschappen te blijven doen. Of om makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang u dit kunt blijven doen, heeft u uw vrijheid. Maar tegelijkertijd gaan op een gegeven moment de jaren tellen en gaat het verkeer wellicht veel aandacht vergen. Hoe zorgt u dan dat u zo lang mogelijk veilig mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de VVN Opfriscursus ‘Auto’ van Veilig Verkeer Nederland.

De inhoud van de cursus

Tijdens de opfriscursus gaan de docenten naast verkeersregels vooral in op factoren die de rijvaardigheid beïnvloeden. Deelnemers gaan actief aan de slag met onderwerpen die voor problemen kunnen zorgen bij deel­name aan het verkeer, zoals veranderende fysieke vaardigheden, veel voorkomende ongevalsfactoren en verkeerssituaties. Er is aandacht voor persoonlijke uitdagingen en hoe deze van invloed zijn op de verkeersveiligheid. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt om met deze uitdagingen om te gaan.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur en vindt in een informele setting plaats. Door middel van gesprekken onderling, vragen en opdrachten worden deelnemers zich bewust van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Daarnaast wordt er (geheel vrijblijvend) een individuele praktijk rit aangeboden onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur.

Aanmelden

Inmiddels is de uiterste aanmelddatum overschreden omdat de cursussen zijn afgelopen. 

Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Voorschoten organiseren dit jaar twee cursussen op de volgende dagdelen (deelnemers worden op beide dagen verwacht):

Locatie van de cursus: Bondsgebouw Voorschoten, Leidseweg 102.

  • Cursus 1: Dinsdag 6 december en dinsdag 13 december 2022 (tijdstip beide dagen 10:00 – 12:00 uur)
  • Cursus 2: Dinsdag 6 december en dinsdag 13 december 2022 (tijdstip beide dagen 14:00 – 16:00 uur)

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Uiterlijk een week voordat de cursus begint, ontvangen de deelnemers de laatste informatie.