Laat digitalisering voor je werken, een project van Economie071, opent een nieuwe ronde van de voucherregeling voor digitalisering. Ondernemers kunnen tot € 5.000 terugkrijgen van hun investering. Vanaf 9 oktober om 12.00 uur kunnen ondernemers in Voorschoten en andere gemeenten in de Leidse regio een aanvraag indienen, maar het is verstandig om die nu al voor te bereiden.

De voucherregeling is een financiële stimulans die bedrijven helpt bij het digitaliseren van hun activiteiten. De voucher kan worden gebruikt voor een breed scala aan digitaliseringsprojecten. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf kan een ondernemer € 1.000, € 2.500 of € 5.000 ontvangen. Daarbij geldt altijd dat een ondernemer minimaal 25% van de kosten zelf draagt.

Digitalisering is nooit klaar

“Je website verbeteren, een webshop openen, loonstroken digitaliseren, dataveiligheid optimaliseren, gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, een app ontwikkelen – digitalisering is nooit klaar”, zegt wethouder Paul de Bruijn. “Als ondernemer ben je er voortdurend mee bezig. Het kost je dus ook voortdurend geld. Daarom ben ik blij dat Economie071 deze vouchers beschikbaar stelt. Ik roep ondernemers in Voorschoten van harte op om er gebruik van te maken. Zo blijf je veilig, snel en met plezier ondernemen.”

Hoe aan te vragen?

Bedrijven die zijn ingeschreven in een van de deelnemende gemeenten en maximaal 50 fte aan medewerkers in dienst hebben, kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen zich vanaf 9 oktober om 12.00 uur aanmelden via het formulier op de website www.digitaliseringwerkt.nl. De aanvragen worden beoordeeld in volgorde van binnenkomst. De beoordeling vindt in principe plaats binnen tien werkdagen.

De aanvraag zelf kost slechts een paar minuten, maar enige voorbereiding is wel noodzakelijk. Daarom wordt ondernemers aanbevolen nu in actie te komen en de aanvraag voor te bereiden. Voor hulp daarbij zijn drie coaches beschikbaar. Ook het inplannen van een afspraak kan via de website.

Over Economie071

Economie071 is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de economische ontwikkeling van de Leidse regio. Het project Laat digitalisering voor je werken, waar deze voucher onder valt, is een van de vele initiatieven die deze missie ondersteunen. Meer informatie over de voucherregeling is te vinden op www.digitaliseringwerkt.nl.

Nieuwe ronde voor mkb-voucher digitalisering