Inwoners die bekend zijn bij de gemeente Voorschoten en recht hebben op de energietoeslag 2023, hebben die inmiddels ontvangen. Komt u ook in aanmerking voor de energietoeslag, maar heeft u die nog niet ontvangen? Dan kunt u die nu zelf aanvragen!

De energietoeslag is €800. Dit geld is bedoeld om de energierekening mee te betalen. De aanvraag staat open voor inwoners die de energietoeslag niet automatisch krijgen, maar er wel recht op hebben.

Snel aanvragen

Gemeente Leidschendam-Voorburg verwerkt en betaalt de aanvragen voor onze gemeente uit. Via het aanvraagformulier(externe link) kunt u de energietoeslag aanvragen. Hier staan ook de voorwaarden waar u aan moet voldoen. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2024.

Inkomen voor de energietoeslag

Inwoners hebben recht op de energietoeslag als zij op 1 november 2023 een inkomen hadden dat lager was dan 120% van de toen geldende bijstandsnorm. Zo mag bijvoorbeeld een alleenwonende volwassene tussen 21 en pensioenleeftijd maximaal €1.459,94 verdienen. Een samenwonend stel in dezelfde leeftijd heeft recht als hun inkomen samen lager was dan €2.085,62.

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag, kunnen een afspraak maken met Voorschoten voor Elkaar. Voorschoten voor Elkaar organiseert hiervoor tot eind maart iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur een spreekuur. Het spreekuur gaat op afspraak en duurt ongeveer 30 minuten per persoon. Inwoners kunnen hiervoor bellen met 071-5619001.