De gemeente organiseert op 9 december een Lichtjesavond op begraafplaats Rosenburgh, om mensen in de donkere dagen meer gelegenheid te bieden de begraafplaats te bezoeken. Ook denken mensen tegen het einde van het jaar vaker aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is dan ook extra groot. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kunnen hierbij een lichtpuntje zijn.

Op vrijdag 9 december tussen 19.00 en 21.00 uur is de begraafplaats verlicht en zijn nabestaanden in de gelegenheid om brandende kaarsjes op de graven te plaatsen, als een warme herinnering aan hun dierbaren. Bezoekers kunnen een eigen lichtje meenemen of een kaarsje krijgen van de begraafplaats.

In de aula van de begraafplaats wordt koffie/thee aangeboden en zal muziek klinken. Aanwezigen die elders een dierbare hebben begraven of gecremeerd, kunnen hier een kaarsje branden.

Thema

Het thema zal dit jaar ‘flessenpost’ zijn. U kunt een zelf geschreven bericht aan degene die u wilt herdenken plaatsen in een flesje (deze flesjes zijn 7x3 cm.). Breng dit briefje mee, dan zorgen wij voor het flesje.

Herdenken overleden kinderen

Voorafgaand aan de Lichtjesavond stelt de gemeente, net als andere jaren, ieder in de gelegenheid een korte bijeenkomst bij te wonen voor kinderen die zijn overleden.

Deze speciale bijeenkomst vindt van 18.00 tot 18.30 uur plaats in de aula van de begraafplaats (inloop vanaf 17.45 uur). De kinderen worden geëerd en herinnerd door een kaars te branden, hun namen te noemen, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Broertjes, zusjes, ouders, grootouders en andere familieleden die zich verbonden voelen, zijn welkom.

De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wij verzoeken u zich aan te melden voor de Herdenking via Lichtjesavond@voorschoten.nl (met hoeveel personen neemt u deel, naam overleden kind met geboorte- en overlijdensdatum). Hierbij kunt u ook een foto van het overleden kind meesturen en u kunt aangeven welk muziekstuk u eventueel zou willen beluisteren.