Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. En dat bespaart uiteindelijk veel geld. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning en bent u voorbereid op de overstap naar een aardgasvrije toekomst.

De meeste huizen zijn goed te isoleren zonder al te veel gedoe. Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in uw muur gespoten en is ongeveer in een dag klaar. De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd. Nieuwe HR++- ramen of triple-glas worden ook van buitenaf geplaatst. Zelfs als u de kozijnen laat vervangen, gebeurt het meeste werk aan de buitenkant van het huis. Isoleren van een (schuin) dak of zolder gebeurt meestal wel aan de binnenkant. Dit betekent dat u de zolder moet opruimen en na afloop moet schoonmaken.

Meten is weten

Uw huis verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Als uw huis is ingepakt met een dikke laag isolatiemateriaal houdt u de warmte beter vast. Weet u niet precies wat er aan isolatie in uw dak, buitenmuur, vloer en ramen aanwezig is? Doe dan de zelfscan van Milieu Centraal(externe link). Met de praktische uitleg, een aansteker en meetlint, ontdekt u het zelf.

Advies op maat

Op de website van het Duurzaam Bouwloket(externe link) kunt u een online maatwerkadvies opvragen. Vul de woningplanner in en krijg inzicht in welke maatregelen u in uw specifieke situatie het beste kunt nemen. Verder kunt bij het Duurzaam Bouwloket terecht met al uw vragen over isolatiemogelijkheden, subsidies, bedrijven en het aanvragen van offerte.

Hoe betaalt u het?

Er bestaan verschillende subsidies en regelingen die u helpen om uw plannenwaar te maken. De energiesubsidiewijze(externe link)r biedt inzicht in voor welke subsidies en regelingen u in aanmerking komt.