Om prioriteiten in het takenpakket te bepalen stelt de gemeenteraad het Integraal Veiligheidsbeleid vast. In het Integraal veiligheidsbeleid (IVB) leest u in grote lijnen de ambities, prioriteiten en doelstellingen op veiligheidsgebied voor de periode 2019-2022.

Voor de uitvoering van het IVB hanteert de gemeente Regie, Verbinding en Eigen verantwoordelijkheid als uitgangspunten. De gemeente is de regisseur over het veiligheidsbeleid en verantwoordelijk voor het tot stand brengen en borgen van de ketensamenwerking. Omdat veiligheid van ons allemaal is en veel thema’s omvat slaat de gemeente met verschillende partners de handen in een om ervoor te zorgen dat de burgers zich veilig voelen in hun omgeving. Belangrijke partners waarmee de gemeente invulling geeft aan het IVB zijn onder andere de politie, Stichting Jeugd en Jongerenwerk, de inwoners en het Openbaar Ministerie.

Politie en wijkagenten

De politie is een belangrijke kernpartner van de gemeente op het gebied van beleid. Voor aangifte, informatie over politiebureaus in de wijk, de wijkagenten en preventietips kunt u op de website van de politie kijken. Spoed meldingen? Bel 112! Geen spoed wel hulp nodig? Bel 0900-8844.

Algemeen Plaatselijke Verordening (APV)

In de APV staan regels over openbare orde en veiligheid, verkeerszaken en horeca-aangelegenheden. De meest recente APV vindt u door u postcode in te voeren in het portaal ‘Toon lokale informatie(externe link)’.

Vragen

Heeft u vragen over de veiligheid, ideeën om de situatie in uw buurt te verbeteren of wilt u meer informatie over campagnes, preventietips of specifieke veiligheidsonderwerpen? Maak een melding(externe link).