Met de Gemeentepolis kunnen inwoners met een lager inkomen zich verzekeren tegen hoge zorgkosten. De collectieve zorgverzekering van Menzis biedt uitgebreide vergoedingen tegen een betaalbare premie. Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Paul de Bruijn: “Met de Gemeentepolis verzekeren onze inwoners zich betaalbaar tegen hoge zorgkosten. Of overstappen de juiste keuze is, ligt natuurlijk aan iemands zorgbehoefte. Door de online keuzehulp en het digitale spreekuur via gezondverzekerd.nl kunnen inwoners erachter komen of de Gemeentepolis bij hen past.”

Voor wie?

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige zorgverzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis. Daarnaast kunnen verzekerden ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

Aanvullende pakketten

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er zijn 2 pakketten met vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Overstappen

Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website Gemeentepolis (gezondverzekerd.nl). Op de site staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten. Inwoners die hulp nodig hebben bij het overstappen kunnen via de website een afspraak maken voor een videogesprek met een overstapcoach van Menzis. Zorgverzekeraar Menzis is ook te bereiken via telefoonnummer 088 - 222 40 80.

Komen inwoners er zelf of met hulp van hun omgeving niet uit met de aanvraag? Dan kunnen zij contact opnemen met Voorschoten Voor Elkaar via telefoonnummer 071 - 561 90 01 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur).