De Voorschoten Awards zijn vanavond onder grote belangstelling uitgereikt in de Kruispuntkerk. Uit handen van de juryleden werden de prijzen in de categorieën Cultuur, Sport, Vrijwilligers en Jeugd verdeeld. De trotse winnaars kregen een prachtige wisseltrofee, en een kleine versie van de trofee die ze mogen houden. Daarnaast kregen ze ook nog een waardebon van 150 euro.

Tijdens de feestelijke en warme avond heerste in de Kruispuntkerk een gezellige drukte. Ruim 200 bezoekers waren aanwezig om de genomineerden aan te moedigen en bij te staan. Vrienden en familie, maar natuurlijk ook clubgenoten en leden van de verschillende Voorschotense verenigingen waren aanwezig. De bezoekers werden getrakteerd op dans- en vechtsportdemonstraties van Avanti en Budocentrum Junansei. Muziek werd verzorgd door Laurentius en de Harmonie Voorschoten. De feestelijke avond werd opgebouwd en keurig verzorgd door jongeren in samenwerking met Jongerenwerk. En in de loop van de avond werden uit handen van juryleden wethouders Hans van der Elst en Hubert Schokker de langverwachte Voorschoten Awards uitgereikt.

De winnaars

Hieronder volgen de winnaars per categorie, met een motivatie van de jury:

Winnaar categorie Cultuur

Maria Rosenmöller

“Maria ademt muziek en cultuur. Ze is een gedreven professional die zowel vanuit haar beroep als in haar vrije tijd muziek en cultuur op hoog niveau met het dorp verweeft. Ze heeft oog voor mensen en hoe talent het best kan worden uitgedaagd en ontwikkeld. Verder weet ze mensen via cultuur te verbinden en met elkaar te laten kennismaken, met vriendschappen tot gevolg. Zowel als professional als in haar vrije tijd is Maria erg gepassioneerd. Het is mooi haar verbazing te zien als anderen dat niet hebben. Erg gedreven. Maria draagt bij aan de verbinding in het dorp, door generaties heen. Een mooie combinatie van enorme professionaliteit en drive.”

Winnaar categorie Cultuur Maria Rosenmöller en wethouder Hans van der Elst

Winnaar categorie Sport

Ed Zijl

“Ed is een stabiele en constante factor. Zijn toewijding is enorm, de hoeveelheid uren en energie die hij in sport stopt is echt bijzonder, ook tijdens coronatijd. Ed is iemand die enthousiasmeert en die in moeilijke omstandigheden met tomeloze energie doorgaat. Ed zet zich al jaren met hart en ziel in voor de atletiektak van Voorschoten ‘97. Elke dinsdag, donderdag én in het weekend verzorgt Ed training op de atletiekbaan, in de wijk, in de duinen of op het strand. In het weekend is hij altijd aanwezig bij wedstrijden om zijn atleten te supporteren. Ed zorgt ervoor dat er heel wat Voorschotenaren fit blijven: zowel lichamelijk als mentaal. Na al die jaren verdient hij het om extra in het zonnetje te worden gezet! Dat hoor je ook op de club. Ed is er altijd voor zijn atleten, gaat mee naar wedstrijden en ‘ademt’ echt hardlopen. Ed is een prototype voor het soort mensen waarvoor wij de Voorschoten Awards in het leven hebben geroepen, hij verdient deze dan ook van harte.”

Winnaar categorie Sport Ed Zijl (rechts) en wethouder Hubert Schokker

Winnaar categorie vrijwilligers

Vrijwillige Brandweer Voorschoten

“Het is mooi te zien hoe een hechte club vrijwilligers actief is in Voorschoten, die zich met hart en ziel inzet voor de veiligheid van onze inwoners en die in de regio. Zij zijn dagelijks actief met het bijspringen bij allerlei meldingen, groot en klein. Dit jaar werd door het ongeval op het spoor van Voorschoten voor iedereen zichtbaar wat een helden er werken bij de vrijwillige brandweer en hoe bijzonder het werk is dat zij doen. Reden te meer om voor deze groep, ten overstaande van het hele dorp, onze waardering uit te spreken en de Voorschoten Award toe te kennen.”

Winnaar categorie Vrijwilligers De Vrijwillige Brandweer Voorschoten en wethouder Hans van der Elst

Winnaar categorie Jeugd

Thijmen Richters

“Thijmen is een zeer enthousiaste vrijwilliger binnen het scheidsrechters- en trainersgilde van MHC Forescate. Thijmen is met zijn jonge leeftijd een mooie verschijning in het scheidsrechterskorps. Thijmen fluit inmiddels wedstrijden van de jeugd tot aan de veteranen. Daarnaast is Thijmen actief binnen het trainersgilde en geeft hij met veel passie en energie training aan andere jeugdleden. Wat is het mooi te zien dat er jonge mensen zijn die zich vrijwillig zo actief inzetten voor hun club!”

Winnaar categorie Jeugd Thijmen Richters en wethouder Hubert Schokker

De Voorschoten Awards

De Voorschoten Awards werden dit jaar voor het eerst uitgereikt, en worden vanaf nu ieder jaar in het Weekend van Voorschoten georganiseerd. De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk in Voorschoten te eren en actieve inwoners in het zonnetje te zetten.