Benieuwd naar de warmtelekken in uw huis? Geef u dan op voor een warmtescan!

Gemeente Voorschoten zet in op de verduurzaming van woningen. Hierbij krijgt de gemeente hulp van het DuurzaamBouwloket en van de energiecoaches. Duurzaam wonen betekent ook beter wonen: beter voor uw portemonnee, beter voor het milieu, en beter voor uw woongenot. Om succesvol uw eigen woning te verduurzamen is een goede eerste stap om inzichtelijk te hebben hoe uw woning ervoor staat op het gebied van warmteverlies. Met een warmtescan kan dit goed in beeld worden gebracht. Op de website van het DuurzaamBouwloket kunt u voorbeelden bekijken van de infraroodfoto’s die van huizen worden gemaakt.

Warmtescans door energiecoaches

Een aantal energiecoaches is getraind door het DuurzaamBouwloket om met een professionele camera infraroodopnames te maken. Ook kunnen zij de resultaten van deze foto’s duiden. In de wijk Noord Hofland starten de energiecoaches met het aanbieden van deze warmtescans aan huiseigenaren.

Hoe gaat een scan in zijn werk?

U meldt zich aan voor een warmtescan via voorschoten-infrarood@outlook.com. Na uw aanmelding neemt een van de energiecoaches contact met u op om een datum af te spreken. Twee energiecoaches komen vervolgens bij u langs om 60 tot 90 minuten infraroodopnames bij u thuis te maken. Tijdens het bezoek worden diverse aandachtspunten en de eerste indrukken op grond van de warmtescan besproken. Na het bezoek ontvangt u een korte rapportage met de infrarood­opnames van diverse delen van uw huis en een advies waarin u leest wat uit de warmtescans kan worden opgemaakt en hoe u uw eigen huis duurzamer kunt (laten) maken. De projectgroep bewaart daarna geen gegevens van de huisbezoeken.

Extra voorwaarden

  • Als “tegenprestatie” vragen wij u wij u een jaar na de gemaakte scan opnieuw mogen benaderen om te horen wat u met de uitkomsten heeft gedaan, welke maatregelen u heeft genomen en welke effecten dit heeft gehad op uw energieverbruik, etc.  Deze informatie kan weer worden gebruikt als succesfactor voor andere wijken.
  • Als tegemoetkoming in de kosten die wij maken vragen de energiecoaches een vergoeding voor de wamtescan van € 25,-.
  • Voorafgaand aan de warmtescan, sturen de energiecoaches u een instructie met een vragenlijst toe.