Benieuwd naar de warmtelekken in uw huis? Geef u dan op voor een warmtescan!

Gemeente Voorschoten zet in op de verduurzaming van woningen. Hierbij krijgt de gemeente hulp van het Duurzaam Bouwloket(externe link) en van de energiecoaches van de vereniging Voorschoten-infrarood. Duurzaam wonen betekent ook beter wonen: beter voor uw portemonnee, beter voor het milieu en beter voor uw woongenot. Een goede eerste stap op weg naar het succesvol verduurzamen van uw woning is het inventariseren van de warmteverliezen. Met een infrarood warmtescan kan dit goed in beeld worden gebracht.

Warmtescans en energieadvies door energiecoaches

Duurzaam Bouwloket heeft een aantal energiecoaches in Voorschoten getraind in het maken en duiden van infraroodopnames en in het geven van een energieadvies met behulp van een door hen ontwikkeld softwarepakket.

Hoe gaat een scan in zijn werk?

U meldt zich aan voor een warmtescan via voorschoten-infrarood@outlook.com. Na uw aanmelding neemt een energiecoach contact met u op om een datum voor de scan af te spreken. Daarbij wordt u gevraagd naar wat gegevens over uw woning en het energieverbruik. Die gegevens worden gebruikt om al voor de scan een idee te krijgen over mogelijke energieverliezen. Op de met u afgesproken datum komt de energiecoach bij u langs om de infraroodopnames te maken. Tijdens het bezoek, dat zo’n 45 tot 60 minuten duurt, bespreekt de coach de eerste indrukken met u en worden die aan de hand van de foto’s toegelicht. Binnen twee weken ontvangt u een rapport met een bespreking van de door u geleverde verbruiksgegevens en de infrarood­opnames. Daarnaast krijgt u een advies over hoe uw huis duurzamer kan worden gemaakt.

De vereniging deelt alleen geanonimiseerde gegevens met anderen.

Extra voorwaarden

  • Als ‘tegenprestatie’ vragen de energiecoaches uw medewerking. Een jaar na de gemaakte scan willen ze graag van u horen wat u met de uitkomsten heeft gedaan. Welke maatregelen heeft u genomen en wat voor effect had dat op wooncomfort en op energieverbruik? Uw informatie zal wellicht ook anderen motiveren.
  • Als tegemoetkoming in gemaakte kosten vragen de energiecoaches een vergoeding van € 25,-.