De gemeente Voorschoten organiseert op 24 september van 11.00 – 15.00 uur de eerste informatiemarkt Duurzaamheid op het plein van het Kruispunt in het centrum. Daar kunt u informatie en inspiratie opdoen over allerlei thema’s die te maken hebben met duurzaamheid. Zo is er op de markt aandacht voor energie, klimaatadaptatie, duurzame consumptie, groen en biodiversiteit. Allerlei organisaties doen mee. 

Het Duurzaam Bouwloket staat er bijvoorbeeld met een mobiele showroom. Wilt u weten of uw energieverbruik in lijn is met dat van de huizen in uw buurt? Neem daar dan informatie over mee, bijvoorbeeld uw jaarcijfers. De werkgroep Meten is weten staat op de markt om die met u te vergelijken. Daarnaast zijn er energiecoaches die ervaring hebben met infraroodscans.

U kunt praten met medewerkers van de gemeente over de plannen in Voorschoten voor klimaatadaptatie, energietransitie, milieu en groen. Ook zijn er medewerkers die weten welke regeling er is om de energierekening te betalen als je een laag inkomen hebt. 

Bodemdierencircus

Kinderen van 6 tot 99 kunnen een rebus oplossen en daarmee een zakje bloembollen winnen! Er is een bodemdierencircus en, ook speciaal voor kinderen, een model waardoor je spelenderwijs kennismaakt met wateroverlast.

De Compostbakkers demonstreren hoe je zelf compost maakt. Bij de Bomenbond Rijnland weten ze alles over de bomen in Voorschoten. Fairtrade Voorschoten vertelt over fairtrade producten en over Voorschoten als Fairtrade gemeente. Bij Stichting Steenbreek kunt u terecht voor groenere tuintips en Universal Greenfields weet alles over groene daken en gevels. Het Repair Café is de hele dag open in de Schoolstraat.