Hoe veilig is mijn buurt?

Bent u benieuwd hoe veilig uw omgeving is? Kijk dan eens op het dataportaal(externe link) van de politie. Op Misdaad in Kaart(externe link) kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

Wat doet de gemeente tegen criminaliteit en voor preventie?

Samen met diverse partners, zoals politie en woningcorporaties, werkt de gemeente aan een veilige woonomgeving voor de bewoners van Voorschoten. Streven is om het aantal woninginbraken en diefstal terug te dringen en daarmee het gevoel van veiligheid onder de inwoners versterken. De gemeente neemt hierbij veel maatregelen om de kans op woninginbraken en andere vormen van criminaliteit te verkleinen. Daarnaast draagt de gemeente bij aan preventie. 

Meld uw camera aan bij de politie

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meerdere camera's om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. 

Hoe werkt het?

Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen. En kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien opstaat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera's, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

Hoe aanmelden

U kunt uw camera ('s) aanmelden via www.politie.nl/cib(externe link), de QR-code of via uw wijkagent. 
Alvast bedankt voor de samenwerking!

Zelf kunt u ook maatregelen treffen

Op de website Politiekeurmerk Veilig Wonen(externe link) kunt u verschillende films bekijken over veilig wonen. Hier ziet u hoe eenvoudig het voor een inbreker kan zijn om een woning te betreden. Ook vindt u op deze site maatregelen die u kunt treffen om uw woning minder toegankelijk te maken.

Aangifte doen is altijd zinvol! Op deze manier wordt een overtreding of misdaad herkenbaar en kan de dader worden opgespoord. Kortom, de politie kan pas in actie komen als er aangifte is gedaan. Dit kan via de website van de politie(externe link) of op het politiebureau. Via 0900-8844 kunt u hiervoor een afspraak maken.