De vakantie komt eraan! De aanvragen voor reisdocumenten zijn sterk toegenomen. Burgerzaken wil u niet langer dan gebruikelijk op een afspraak laten wachten. Wij hebben daarom een aantal maatregelen genomen, zodat iedereen met een geldig reisdocument op vakantie kan.

  • U kunt eenvoudig en snel zelf een afspraak inplannen voor het aanvragen of verlengen van een reisdocument of rijbewijs via https://www.voorschoten.nl/afspraak-maken-en-inplannen.
  • Reeds geplande afspraken tussen 20 juni en 10 juli worden vervroegd. Het klantcontactcentrum zal telefonisch contact opnemen met desbetreffende inwoners om deze een eerder moment voor te stellen.
  • Gedurende piekperiodes is er een extra balie open bij Burgerzaken. U kunt uw aangevraagde documenten hier op afspraak afhalen. De reguliere balie van Burgerzaken blijft hierdoor beschikbaar voor nieuwe aanvragen.
  • Er zijn extra collega’s ingezet om aan alle aanvragen te voldoen.
  • Doorgaans duurt het 6 werkdagen voordat uw reisdocument of rijbewijs klaarligt. Mocht u het document sneller nodig hebben, kunt u gebruik maken van een spoedprocedure.

Naar verwachting zal de drukte de gehele maand juli aanhouden. Wij adviseren u ruim voor uw vakantie een afspraak in te plannen voor de aanvraag van uw reisdocument of rijbewijs.