Burgemeester Nadine Stemerdink reikte op zaterdag 19 november een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw C. van der Meijden. De uitreiking vond plaats in het Postillion hotel in Bunnik tijdens de landelijke ALS patiënten- en naastendag. 

Mevrouw van der Meijden is sinds 2010 actief voor de diagnosewerkgroep ALS-PLS-PSMA-HSP van Spierziekten Nederland. Ze is begonnen als redacteur van de nieuwsbrief waar ze ook veel inhoudelijke bijdragen aan levert. Vanaf 2012 is ze ook secretaris. Daarnaast heeft ze zich als vrijwilliger in de werkgroep ingezet voor lotgenotencontact, bijeenkomsten en congressen en voor patiëntenparticipatie in onderzoek.

Ook is zij betrokken bij de organisatie van evenementen binnen de driehoek van Stichting ALS, de ALS-patiëntenvereniging en het ALS Centrum (o.a. ALS familiedag, Patiënten- en naastendag, ALS congres). Zij neemt deel aan het communicatieoverleg tussen deze partijen en staat veelvuldig in contact met alle partijen op het gebied van patiëntencontact.

Vanaf 2014 is mevrouw van der Meijden bestuurslid en secretaris van de ALS Patiëntenvereniging. Ze is betrokken bij alle activiteiten die met administratie, bestuursleden of leden van de patiëntenadviesraad te maken hebben. Als bestuurslid Care is ze verantwoordelijk voor alle activiteiten en projecten die met de kwaliteit van leven van ALS patiënten te maken hebben

Voor Mixed Hockey Club Forescate is mevrouw van der Meijden manager geweest van de verschillende jeugdteams en heeft veel bijgedragen aan het tot stand komen van de jaarlijkse uitgave van de vereniging "Forescate Facts". Daarnaast verzorgt ze al 15 jaar de web redactie voor MHC Forescate.  

Mevrouw van der Meijden wordt onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.