Burgemeester Nadine Stemerdink reikte maandag 19 september een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer G.J. Pater. De uitreiking vond plaats in zwembad Het Wedde in Voorschoten.

De heer Pater is op zijn twaalfde begonnen als hulpje in het zwembad. Later heeft hij zijn diploma’s voor zwemonderwijzer gehaald en werd bevoegd om zweminstructies te geven. Bij de “Eerste Voorschotense Zwemvereniging” is hij de langst actieve instructeur. Naast het geven van zwemlessen is er op zijn initiatief ook aandacht besteed aan het onderwateronderwijs. Hiervoor legde hij contact met de Nederlandse Onderwatersport Bond. Hij is binnen de vereniging dé expert op het gebied van snorkelen en deze expertise draagt hij ook over aan zijn collega-instructeurs.

De heer Pater was lid van de jeugdcommissie binnen de zwemvereniging waar van alles werd georganiseerd voor de jeugdleden. Nog steeds staat hij elke maandagavond in het zwembad. In de bijna 50 jaar dat hij zwemles geeft, heeft hij veel kinderen, tieners en volwassenen veel plezier in het zwemmen gegeven en gemotiveerd om te blijven zwemmen en te bewegen.

Daarnaast ondersteunt de heer Pater ook al ruim 35 jaar de Voorschotense Avondvierdaagse. Hij vervult hier o.a. de rol van verkeersregelaar, oversteekhulp en controleur.

De heer Pater wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding G. J. Pater
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding G.J. Pater