Na een kleine negen jaar, waarvan zes jaar als gemeentesecretaris, stopt Andreas de Graaf per 1 juli 2023 met zijn werkzaamheden in Voorschoten. De Graaf vindt het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Het college gaat extern snel op zoek naar een interim-gemeentesecretaris. Verwacht wordt dat deze nog voor het zomerreces kan worden gepresenteerd. Begin 2024 wordt de procedure gestart om te komen tot de definitieve invulling van de vacature.

De Graaf maakt de keus om voor zichzelf te beginnen. Hij blijft de publieke sector die hij een warm hart toedraagt graag ondersteunen, maar nu vanuit een ander perspectief. De komende periode gaat hij als interim-manager aan de slag. Daarnaast gaat hij zich inzetten om een oplossing te vinden voor de arbeidsmarktkrapte, waarmee de gemeentelijke sector net als veel andere essentiële sectoren volgens verwachting van het Sociaal en Cultureel Planbureau nog twee decennia te maken heeft.

Tomeloze inzet

Nadine Stemerdink, burgemeester/portefeuillehouder P&O: “Ik heb Andreas de afgelopen jaren leren kennen als een gedreven, deskundige en loyale gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zijn tomeloze inzet leidde ertoe dat de organisatie de afgelopen jaren stappen heeft gezet in de professionalisering en dat de dienstverlening aan de inwoners is verbeterd. Andreas was een constante en stabiele factor voor de gemeente. We gaan zijn deskundigheid missen, evenals zijn Rotterdamse humor. Wij wensen Andreas het allerbeste en heel veel succes met deze mooie vervolgstap in zijn carrière.”

Plezier en trots

Met plezier en trots kijkt De Graaf terug op zijn jaren in Voorschoten. “Het was een bijzondere tijd met de coronacrisis, de opvang van ontheemden uit Oekraïne, de opvang van statushouders, het ontvlechten van de Werkorganisatie Duivenvoorde en meest recent het treinongeval. Bij al die uitdagingen mocht ik prettig samenwerken met het college, de medewerkers, de raad, de samenleving en de partners. Ik heb zin in mijn volgende uitdaging, maar zal de Parel aan de Vliet nooit vergeten!”