Gemeente reikt 70 bomen uit aan inwoners tijdens ophaalmiddag.

De gemeente Voorschoten zet zich in om de leefomgeving te vergroenen. Daarom is de actie Boom zoekt tuin in het leven geroepen. Inwoners van Voorschoten konden de afgelopen tijd voor 25 euro een boom bestellen via de website van de gemeente. De rest van het bedrag werd door de gemeente vergoed. Tijdens de ophaalmiddag op het Burgemeester van der Haarplein konden de inwoners hun boom in ontvangst nemen.

Wethouder Duurzaamheid Erika Spil is blij met het resultaat: “Het viel echt op dat inwoners erg enthousiast zijn over deze actie. Iedere keer dat we er publiciteit aan gaven stroomden de aanmeldingen binnen.” De wethouder was aanwezig om de eerste boom uit te reiken aan Reny en Reinart van Staalduine, die als eerste deelnemers hun boom hadden besteld. Ook zij waren erg te spreken over de actie ‘Boom zoekt tuin’. Reny van Staalduine las in de krant over de actie en wilde graag meedoen: “Ik was op zoek naar een fruitboom die niet te groot is. Uiteindelijk zijn we op een Elstar-appelboom uitgekomen”. Op de website stond namelijk een ‘bomenmenukaart’ met 12 keuzemogelijkheden, gesorteerd op grootte. Dit hielp de deelnemers bij hun keuze.

Actie 'boom zoekt tuin' groot succes
V.l.n.r. Reinart en Reny van Staalduine en wethouder Erika Spil.

Aan het eind van de dag waren alle bomen die op het plein uitgestald lagen opgehaald. Wethouder Erika Spil heeft nog een boodschap aan iedereen die de actie gemist heeft: “We willen u vragen om toch alsnog een steen te verwijderen uit uw tuin. Alle beetjes helpen bij het vergroenen van Voorschoten.