Het verduurzamen van sportaccommodaties is belangrijk voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarnaast is het verduurzamen van de gebouwen en installaties van jouw club goed voor de clubkas. Door energiebesparende maatregelen uit te voeren, zoals het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van het clubhuis, zorgt u voor een besparing op de energierekening. Op deze pagina vindt informatie over advies en ondersteuning en een overzicht van de beschikbare subsidies en leningen.

Advies en ondersteuning

Bij het verduurzamen van de sportaccommodatie kan uw vereniging begeleiding krijgen van NOC*NSF. De organisatie ontwikkelde een traject dat verenigingen ondersteunt en ontzorgt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ga voor meer informatie naar de website van NOC*NSF(externe link).

Sport NL Groen heeft een tool(externe link) ontwikkeld waarmee sportclubs inzicht kunnen krijgen in de concrete mogelijkheden om hun sportaccommodaties te verduurzamen. Vul de adresgegevens van uw club in en krijg onder andere advies over energiebesparende maatregelen, subsidiemogelijkheden en financiering.

Financieringsmogelijkheden

Sportverenigingen kunnen gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen: