Heeft u een stempas én een geldig legitimatiebewijs? Dan kunt u in de gemeente Voorschoten stemmen in ieder stembureau naar keuze. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Om in een andere gemeente te stemmen heeft u een kiezerspas nodig. 

Voordat u gaat stemmen

Voordat u gaat stemmen doet u de gezondheidscheck. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck op de dag dat u gaat stemmen. Als u een van die vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet. Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stemlokaal. Bij de stembureauleden wordt een gezondheidscheck afgenomen. Zij zijn alleen stembureaulid als zij alle vragen met ‘nee’ hebben beantwoord.

Drie dagen om te stemmen

Deze Tweede Kamerverkiezing wordt door corona anders dan u gewend bent. Normaal gesproken hebben we in Nederland maar één verkiezingsdag. Maar om iedereen veilig te kunnen laten stemmen zijn er twee stembureaus open op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart, De Boschbloem en het Bondsgebouw. De openingstijden zijn 7.30-21.00 uur. 

Op woensdag 17 maart zijn alle stembureaus in gemeente Voorschoten geopend. Het gehele overzicht van alle stembureaus in Voorschoten leest u op www.waarismijnstemlokaal.nl

Locaties in Voorschoten met één of meerdere stembureaus op 17 maart 2021

Kerk Het Kruispunt

Schoolstraat 2

Voorschoten

Alettahof

A. Jacobsplantsoen 97

Voorschoten

De Ontmoeting

Jan Evertsenlaan 2

Voorschoten

Voorhuis Dorpskerk

Kerkplein 2

Voorschoten

De Boschbloem

Bar S vd Oyelaan 39

Voorschoten

Bondsgebouw

Leidseweg 100

Voorschoten

Sporthal de Vliethorst

Burg. van der Haarplein 9

Voorschoten

Cultureel Centrum

Pr. Marijkelaan 4

Voorschoten