HOME  |  Wandelen in Voorschoten

Wandelen in Voorschoten

Voor leuke wandelroutes in en om Voorschoten kunt u kijken op de website van Routeyou.

Landgoedwandelen

De Landgoederenzone Zuid-Holland is een gebied waar de stedelijke elites in de 17de en 18de eeuw hun buitenverblijven aanlegden om in de zomer te kunnen genieten van rust en ruimte. Bewoners, toeristen en recreanten maken graag een ommetje in de parken van buitenplaatsen die voor het publiek zijn opengesteld of kijken binnen bij de landhuizen met een publieke functie. Om het publiek te helpen hun weg te vinden in de Landgoederenzone Zuid-Holland zijn door het zuidelijke deel van de zone wandelroutes uitgezet. Dit zijn routes in de gemeente Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. De routes zijn in het veld gemarkeerd. Op een aantal plekken langs de routes treft u informatiepanelen aan die u meer vertellen over de landgoederen en buitenplaatsen in de directe omgeving. Bekijk de wandelroutes.

Wandelroutes recreatiegebied Vlietland

Er zijn mooie wandelroutes in en om recreatiegebied Vlietland. Voor Nordic Walkers zijn er zodoende volop mogelijkheden om kilometers te maken. U kunt al lopend Vlietland bereiken maar ook met ander vervoer komen en hier een mooie wandeltocht maken.

Een rondtocht rond de meren van Vlietland is ongeveer 7-8 km. Deze tocht brengt u langs zeer mooie plekjes. Een fraaie start- en finishplek is het horecapaviljoen bij de binnenhaven in Vlietland. Kijk voor meer informatie op www.recreatiegebiedvlietland.nl.

Wandelroutes Horsten en Duivenvoorde

In de Horsten zijn een vijftal wandelingen uitgezet die met gekleurde paaltjes zijn aangegeven. Twee ervan bestrijken het noordelijke gedeelte en starten vanuit de ingang aan de Papeweg terwijl twee wandelingen bij ingang Horstlaan beginnen en het zuidelijke gedeelte van het landgoed beslaan. Eén wandeling kan gestart worden vanaf beide ingangen en beslaat zowel het noordelijke als het zuidelijke gebied.

In het aangrenzende landgoed Duivenvoorde zijn geen routes uitgezet, maar er kan wel prima gewandeld worden.

Aan de zuidzijde van het landgoed heeft Staatsbosbeheer in de Veenzijdse polder voor de liefhebbers een kort laarzenpad uitgezet.

Top