HOME  |  Recreatiegebied Vlietland

Recreatiegebied Vlietland

Jachthavens, stranden, meren, ligweiden, allerlei watersporten, adventure-terrein, wandelen, fietsen, skaten, camping, horecapaviljoens, naaktrecreatie en vogels spotten.

Vlietland is een afwisselend en aantrekkelijk recreatiegebied in Leidschendam. Het hart van Vlietland wordt gevormd door een grote meren van in totaal zo'n 130 hectare. Deze plassen zijn geschikt voor surfen, zeilen, roeien, kanovaren, zwemmen, vissen en nog veel meer. Vanaf de Vliet kunt u via de Jan Bakkersloot Vlietland binnenvaren.

Faciliteiten

Aan de rand van de plas vindt u horecapaviljoens, een camping, verhuur van kano's, roeiboten, waterfietsen, sloepen en zeilboten, een surf- en zeilschool met verhuur, een surfplank- en kanostalling, jachthavens, een adventure-terrein, een reddingsbrigade en een EHBO-post. Verder kunt u in Vlietland onder meer zwemmen, wandelen, fietsen, suppen (stand-up paddling) skaten, paardrijden en vissen. Een klein gedeelte van Vlietland is bestemd voor naaktrecreatie.

Vogelplas Starrevaart

Ten oosten van recreatiegebied Vlietland bevindt zich Vogelplas Starrevaart. De schuilhut "De Vogelknip" maakt het mogelijk de vogelbevolking van nabij gade te slaan. Een wandeling om de plas is zeer de moeite waard.

Beheer

De recreatiegebieden Vlietland en Vogelplas Starrevaart zijn in beheer van Groenservice Zuid-Holland (G.Z-H) en www.recreatiezuidholland.nl. De bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland (en het onderhoud van de daarvoor uitgegeven gronden en wateren) is in handen van Recreatiecentrum Vlietland B.V.. Kijk voor meer informatie omtrent (de recreatiemogelijkheden in) Vlietland en de daar aanwezige bedrijven en verenigingen op de website van recreatiegebied Vlietland.

Routebeschrijving

Vlietland is met de fiets vanuit Leidschendam bereikbaar via de Oostvlietweg en de Kniplaan, vanuit Voorschoten via de Vlietlandbrug en de Overhaalbrug, en vanuit Leiden/Zoeterwoude via de Europaweg en de Hofvlietweg. Met de auto komend vanaf rijksweg A4 neemt u de afslag Zoeterwoude-Dorp/Recreatiegebied Vlietland en volgt u verder de borden. Vanuit Leiden neemt u vanaf de Europaweg de afslag Recreatiegebied Vlietland.

Zwemwaterkwaliteit

Bekijk de actuele kwaliteit van het zwemwater in recreatiecentrum Vlietland.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u de website van Vlietland bezoeken.
Belangrijke telefoonnummers zijn: Reddingsbrigade, politie, EHBO telefoon (071) 56 17 490 (uitsluitend gedurende bewakingsuren).

Top