HOME  |  Park Ter Wadding

Park Ter Wadding

Vier eeuwen genieten van het buitenleven: als speeltuin, buitenplaats en wandelpark

Ter Wadding is een uitzonderlijke plek in Voorschoten. De buitenplaats speelt een belangrijke rol in de rijke en lange geschiedenis van het dorp. Het is een van de weinige buitenplaatsen die compleet bewaard is gebleven; een plek om trots én zuinig op te zijn. Het huis en het park zijn samen een Rijksmonument.

Geschiedenis en eigenaren

Ter Wadding heeft een geschiedenis vanaf ongeveer 1610. Vanaf die tijd heeft het verschillende invullingen en eigenaren gehad. Sinds 2005 is gemeente Voorschoten voor een deel eigenaar van het park. Vanaf 2014 is er intensief gewerkt aan het herstel van het park. In 2018 zijn er nieuwe toegangsbruggen geplaatst. Hierdoor is het grootste gedeelte van het gemeentelijke deel van het park hersteld. 
Een volledige geschiedenis van Ter Wadding kunt u lezen in het boekje Ter Wadding; vier eeuwen genieten van het buitenleven; als speeltuin, buitenplaats en wandelpark (PDF-document, 8 MB).

Voor jong en oud

In het park is er voldoende mogelijk voor het klimmen in bomen. Of het onderzoeken van een holle boom.
In de zomer bloeien de bloemen in de pluktuin. Je mag ze plukken en er een veldboeket van maken. 
Neem ook eens een kijkje in de boomgaard. Er staan veel verschillende soorten appel- en perenbomen. In het najaar mag je ze plukken.

Ook is het heerlijk wandelen op Ter Wadding. Hiervoor is een speciale wandelkaart gemaakt. Hiermee ontdek je de cultuur en de natuur van het park. De kaart is te downloaden (PDF-document 3 MB). 

Top