HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Themabijeenkomst Vragen van Vrouwen in de Overgang

Themabijeenkomst Vragen van Vrouwen in de Overgang

Gepresenteerd door: Janny Ledeboer en Ingrid Geerts

De overgang is geen ziekte maar een fase in het leven van elke vrouw. Heb jij er vragen over?

  • Vragen die te maken hebben met de lichamelijke veranderingen en wellicht klachten die je ervaart?
  • Vragen omdat je je opnieuw bezint op je werk, je relatie of op hoe je in het leven staat?

Kom dan naar deze themabijeenkomst!

Janny Ledeboer – Overgangsconsulente: “Laat uw zorg mijn zorg zijn.”

Ineens krijg je het heel warm. Was dit nu een opvlieger? Dat kan toch niet, ik menstrueer immers nog? Opvliegers, slecht slapen, prikkelbaar zijn, geen zin in seks hebben, je belabberd voelen.

Je zit midden in een  proces van hormoonveranderingen. Dit kan zo’n drie à zeven jaar duren. En om eerlijk te zijn vind je het ook een emotionele rollercoaster!
Wat jou kan helpen is je zo goed mogelijk te laten informeren over wat er allemaal in je lijf en geest verandert. Dat geeft houvast, omdat je begrijpt waar al die klachten vandaan komen. En het is fijn om te weten dat je er niet alleen doorheen hoeft te gaan.

Gun jezelf mooie overgangsjaren want: ”De overgang gaat over!”

Ingrid Geerts – Praktijk voor levensvragen ‘Het groeiende eiland’

De overgang is voor veel vrouwen ook een periode van herbezinning. Misschien gaan kinderen de deur uit, verandert de relatie met je partner, of vraag je je af hoe je verder wilt in je werk? Wat verwacht ik van het leven? Wie wil ik zijn?
Nadenken over dit soort kwesties is niet eenvoudig. Vaak willen we (te) snel naar een oplossing toe als iets wringt. In gesprek met Ingrid onderzoek je eerst wat het precies is dat je bezighoudt. Wat is voor mij het problematische aan deze kwestie? Wat zijn mijn onderliggende oordelen en vooronderstellingen? Wat is precies de vraag waar ik niet uitkom? Het helder formuleren van die vraag levert vaak al nieuwe inzichten op.
Door dit zoekproces ontstaat beweging in je gedachten, vooronderstellingen en opvattingen. Winst is dat je jezelf scherpe vragen durft te stellen over belangrijke onderwerpen. Dat helpt je om je leven met een frisse blik te bekijken. Regelmatig komen mensen hierdoor tot andere keuzes in het leven.

Locatie: Bibliotheek, Wijngaardenlaan 4, 2252 XN Voorschoten
Startdatum van het evenement 10-03-2020
Starttijd: 18:45
Eindtijd: 20:30
Top