HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Tentoonstelling 25 jaar PJPJ in Museum Voorschoten

Tentoonstelling 25 jaar PJPJ in Museum Voorschoten

Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) bestaat 25 jaar en heeft de afgelopen jaren meer dan 1000 studenten van Het Koninklijk Conservatorium Den Haag, door de maandelijkse jazzconcerten, de gelegenheid gegeven podium-en presentatie-ervaring op te doen.

Van zaterdag 8 juni tot en met 31 juli 2019 geeft het Museum Voorschoten, door middel van een tentoonstelling in de Kleine Zaal, u een beeld van de geschiedenis en de ontwikkeling van PJPJ.

De tentoonstelling is opgebouwd vanuit de vier locaties waar PJPJ de afgelopen 25 jaar haar jazzconcerten heeft georganiseerd. De bezoeker van de tentoonstelling ziet materiaal dat bestaat uit persberichten, artikelen en foto’s uit het archief van PJPJ en geeft een uniek kijkje achter de schermen. Het archief van PJPJ is jarenlang door Piet en Brigitte Wezepoel bijgehouden. Na het overlijden van Piet Wezepoel in 2015 is het archief onder beheer van Dave Hardy, secretaris van PJPJ.  De tentoonstelling is, in samenwerking met PJPJ, samengesteld door Tascha Sciarone.

Voorschotenaar Harry Steenvoorden schreef een boek over 25 jaar PJPJ. Het jubileumboek, met foto’s van fotograaf René Zoetemelk, biedt portretten van (oud-) studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers van PJPJ. Daarnaast komen de historie en de organisatie van het podium uitgebreid aan bod. Het boek geeft een levendig en leerzaam beeld van een live-jazzpodium. Op 16 juni en 14 juli 2019 in de middag geeft Harry Steenvoorden in het Museum Voorschoten een lezing over het jubileumboek. De lezing wordt afgewisseld met jazzmuziek door studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het jubileumboek is tijdens deze tentoonstelling ook te koop in onze museumwinkel!

Het Museum Voorschoten, Voorstraat 17 in Voorschoten is elke woensdag, zaterdag en zondag open van 12.00-17.00 uur.

Locatie: Museum Voorschoten, Voorstraat 17
Startdatum van het evenement 08-06-2019
Einddatum van het evenement 31-07-2019
Top