HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest

Pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Concertpianist Tobias Borsboom verzorgt een pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest. Hij zal werken van Debussy, Liszt, Godowski, Mendelssohn-Bartholdy en Janacek  uitvoeren.  Het concert is voor iedereen toegankelijk.

Programma

  1. Franz Liszt – Années de Pélèrinage, livre I. Suisse: VII. Vallée d’Obermann
  2. Leos Janacek – On an overgrown path: IV. The Madonna of Frydek
  3. Felix Mendelssohn-Bartholdy – Fantasie “Sonate Ecossaise”, op. 28

Pauze

  1. Leopold Godowski – Java Suite: X. In the Kraton, IV. Chattering Monkeys at the Sacred Lake of Wendit
  2. Claude Debussy – Estampes: I. Pagodes, II. Une Soirée dans Grenade, III. Jardin sous la pluie
  3. Claude Debussy – 2 Préludes: Les collines d’Anacapri, Feux d’artifice

Entree

€ 10.

Tobias Borsboom

Tobias Borsboom onderscheidt zich als een van Nederlands bekendste jonge pianisten met zijn fijnzinnige pianistische kwaliteiten en poëtische, kleurrijke interpretaties.

  • “Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher” - Trouw
  • “Borsboom is een bespiegelende pianist, wat vooral in Chopins Nocturne nr. 4 naar voren komt, waarin hij het vilt de snaren laat aaien.” - Volkskrant
  • “(...) we bevinden ons wel in een fantasierijke en zeer afwisselende wereld die de grote pianistische kwaliteiten van Borsboom tot in de finesse recht doet (...) hij doet ermee wat hij wil, hij tovert associaties en connecties uit een imaginaire hoge hoed. Is dat niet synoniem aan tovenarij?" - OpusKlassiek

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Piotr Jasiurkowski, violist Pieter van Loenen, cellist Pamela Smits, saxofonist Arno Bornkamp en pianoduopartner Yukiko Hasegawa. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam.
Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met celliste Lidy Blijdorp speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Zomerdag in Parijs, Mata Hari, en De rechtvaardigen, waarvan de laatste twee zijn geschreven en worden verteld door Jan Brokken.
Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De house warming houden zij een feest ter ere van hun grote vriend.

De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.
Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Locatie: Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21
Startdatum van het evenement 09-06-2019
Starttijd: 14:30
Top