HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Ontdek Frederiks parkenroute tijdens Dag van het Kasteel

Ontdek Frederiks parkenroute tijdens Dag van het Kasteel

De Dag van het kasteel vindt dit jaar voor de 12de keer op maandag 10 juni. Geïnteresseerden kunnen te voet of per koets delen van de Prins Frederiks parkenroute verkennen die over Wassenaarse en Voorschotens grondgebied loopt.

Prins Frederik der Nederlanden, zoon van koning Willem I, legde in de 19de eeuw een parkenroute aan over zijn uitgestrekte bezittingen in Voorschoten en Wassenaar. Als gevolg van versnippering na zijn overlijden is een deel van de route niet meer als zodanig herkenbaar. Toch zijn grote delen van de route nog aanwezig. De gemeente Wassenaar en Voorschoten hebben deze route weer in kaart gebracht. Meer informatie leest u op de website.

Aanmelden

Vanaf 10.00 uur vertrekt er ieder heel uur een koets vanaf Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22. De laatste vertrekt om 15.00 uur. Daarnaast zijn er schilder- of teken workshops in het park van De Paauw. Vanwege de beperkte capaciteit is voor deelname aan een van de workshops of een rit per koets aanmelden noodzakelijk via parkenrouteprinsfrederik@gmail.com.

Fiets- en wandelroutes

Aan de hand van het fietsknooppunten-netwerk zijn in Zuid-Holland speciale fietsroutes ontwikkeld langs de buitenplaatsen en landgoederen. Zie hiervoor de website van het fietsnetwerk. Via de website www.landgoedwandelen.nl zijn wandelroutes over de verschillende parken te vinden. Zie voor het volledige programmaoverzicht www.dagvanhetkasteel.nl

Locatie: Voorschoten/Wassenaar
Startdatum van het evenement 10-06-2019
Top