HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Klimaattafel

Klimaattafel

Wij kijken positief terug op de bijeenkomst die wij op 15 mei in samenwerking met Wassenaar zijn we Samen organiseerden. Kennis en ervaringen werden met elkaar gedeeld, nieuwe ideeën kwamen tot stand. Dat enthousiasme zien we graag terug in deze Klimaattafel waarin netwerken, verbinden en samen werken aan de energietransitie centraal staan.

Initiatieven

Tijdens het eerste deel van het programma laten we, na de opening door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder, een aantal betrokken inwoners aan het woord over hun initiatieven en ideeën. Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid gemeente Wassenaar, praat u bij over de Lokale Energie Strategie en samenwerkingen die met inwoners en partijen tot stand zijn gekomen. Rob Bloem vertelt over de geslaagde energietransitie in zijn Engels landhuis. Een prachtige sfeervolle woning zonder gas!

Workshop

In het tweede deel krijgt u tijdens de workshop ‘Duurzame tips voor een monumentaal pand’ de nodige tips om uw monument te verduurzamen. Op de informatiemarkt kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met een aantal organisaties kennismaken die u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning of wijk. Zo vertelt RVO u alles op het gebied van subsidies en voorziet Kracht in de Wijk u van de nodige tips om uw wijk energieneutraal te maken. In de stand van de gemeente treft u een overzicht van alle duurzame projecten waar u bij kunt aansluiten. Verder krijgt u op de informatiemarkt uitleg over warmtepompen, het opzetten van een energiecoöperatie en meer.

Het programma

18.30 uur Inloop en bezoek informatiestands
19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder
19.15 uur Inspirerende voorbeelden van initiatiefnemers
19.30 uur Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid, over diverse projecten en de nieuwe website
19:40 uur Presentatie Rob Bloem, een geslaagde energietransitie in een Engels landhuis
20.00 uur Pauze, bezoek informatiestands en onder het genot van een hapje en drankje netwerken
20.20 uur Workshop ‘Duurzame mogelijkheden voor een monumentaal pand’
20.40 uur Afsluiting en bezoek informatiestands
21.00 uur Einde

Bent u erbij op 20 juni?

U bent van harte uitgenodigd om deze Klimaattafel op donderdag 20 juni vanaf 18.30 uur bij te wonen.
De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van de Dorpskerk, Plein 3. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@wassenaar.nl. Dit met het oog op het aantal stoelen en de hapjes en drankjes. Vragen naar aanleiding van het programma kunt u richten aan Ruben of Patricia via duurzaam@wassenaar.nl of per telefoon 06 – 460 208 53 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Wij kijken uit naar uw komst!

Locatie: Dorpskerk
Startdatum van het evenement 20-06-2019
Starttijd: 18:30
Einddatum van het evenement 20-06-2019
Eindtijd: 21:00
Top