Zaterdag 25 maart gratis compost (16-03-2017)

Dit item is verlopen op 26-03-2017.

Inwoners van Voorschoten kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost scheppen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) en ander groenafval gescheiden aan te leveren. In het afgelopen jaar is 2135 ton GFT-afval opgehaald.

Inwoners kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur  compost afhalen op het terrein van de Gemeentewerf aan de Koninklijke Marinelaan 21. Wethouder Bianca Bremer ( Groen) is vanaf 11.00 uur aanwezig om inwoners een handje te helpen bij het scheppen van het compost. De compost is niet verpakt, geadviseerd wordt een eigen zak of emmer en een schep mee te nemen.

Van GFT tot compost

Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval is het mogelijk om dit afval te recyclen. Hierdoor ontstaat compost, die vervolgens weer gebruikt kan worden als bemesting van bijvoorbeeld de tuin. Van elke 10 kg blijft circa 4 kg compost over. Door het apart inzamelen en composteren, wordt er minder afval gestort of verbrand en dat komt het milieu weer ten goede. Door de actie kan iedereen hier van profiteren.

 

 

 

Top