Zaterdag 17 maart compostdag (08-03-2018)

Dit item is verlopen op 18-03-2018.

Inwoners van Voorschoten kunnen op zaterdag 17 maart gratis compost scheppen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren.

Inwoners kunnen tussen 12.00 uur en 16.00 uur compost afhalen op het terrein van de Gemeentewerf aan de Koninklijke Marinelaan 21 in Voorschoten.  Wethouder Daan Binnendijk (Milieu en Afvalbeleid)  is om 12.00 uur aanwezig om een handje te helpen. De compost is niet verpakt, wij adviseren u daarom een eigen zak of emmer en een schep mee te nemen.

Van GFT tot compost

Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) is het mogelijk om dit afval te recyclen. Hierdoor ontstaat compost, die vervolgens weer gebruikt kan worden als bemesting van bijvoorbeeld de tuin. Van elke 10 kg blijft circa 4 kg compost over. Door het apart inzamelen en composteren, wordt er minder afval gestort of verbrand en dat komt het milieu weer ten goede. Door de actie kan iedereen hier van profiteren.

Top