Voucher voor verduurzaming eigen woning (26-05-2020)

Schaf een waterbesparende douchekop, tochtstrips, radiatorfolie of ledverlichting aan als huizenbezitter en de gemeente geeft je maximaal zeventig euro terug. Het kan vanaf 1 juli met een voucher voor het verduurzamen van de eigen woning.

Koopwoningeigenaren in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Voorschoten en Zoeterwoude ontvangen binnenkort een brief thuis met meer informatie over de regels en mogelijkheden van de voucher. Bewoners van een huurhuis of -flat vallen nog buiten de regeling.

Volgens de gemeenten kan door kleine aanpassingen al veel energie bespaard worden en daarom willen ze meehelpen. Immers: de energie die je niet nodig hebt, hoeft ook niet opgewekt te worden.  

Het geld komt niet uit eigen kas, maar via een subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken; de Regeling Reductie Energiegebruik voor koopwoningen, bedoeld om de landelijke CO2-uitstoot terug te dringen.

Meer informatie over kleine energiebesparingsmaatregelen kunt u vinden bij het gemeentelijk energieloket: www.duurzaambouwloket.nl

Top