Voorschotense vrijdagmarkt heringericht (16-09-2016)

De welbekende vrijdagmarkt in de pittoreske Voorstraat van de gemeente Voorschoten is ter hoogte van de terrassen heringericht. De drukbezochte weekmarkt gesitueerd tussen de lindenbomen was toe aan een aangepaste opstelling van de marktkramen ten opzichte van de horecaterrassen. Reden is dat bezoekers graag na het shoppen aansluitend een drankje drinken of een hapje buiten eten bij een van de mooie café-restaurants. En vanaf de terrassen is het een mooi gezicht op de winkelend publiek, het groen van de bomen en de historische Hollandse huizen.


Groepsportret: Van links naar rechts: Ron Ammerlaan (Poelier), Natasja de Roo (Marktmeester), Inge Nieuwenhuizen (wethouder Economie), Paul Bruinzeels (La Casita en lid Centrum Ondernemers Voorschoten), Chris Kalkman (Snoepkraam en lid markcommissie), Bea Westgeest (Koffie & Theekraam) en Noor Duinker (Fourniturenkraam).

Gezamenlijk overleg

Het uitzicht echter werd vaak belemmerd door de aanwezige, gesloten achterzijden van de marktkramen en of verkoopwagens waardoor de transparantie over en weer niet tot zijn recht kwam. De marktkraamhouders, de horecaondernemers en het bestuur van de centrumondernemers Voorschoten zijn daarom samen met de gemeente en de marktmeesters om de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden. Het is aan het goede gezamenlijke overleg en aan de bereidwilligheid van verschillende Voorschotense marktkooplieden te danken dat we samen tot een goed resultaat gekomen zijn.

Win-win situatie voor Voorschotense weekmarkt

Door gezamenlijk overleg zijn de betrokken partijen goed gaan kijken of de kramen zodanig geherpositioneerd kunnen worden waardoor het zicht vanaf de terrassen aansluiting vindt met het winkelende publiek. En waarbij de toegang tot terrastafels en stoelen natuurlijk oogt. Hierdoor vormt het zicht op het open gedeelte van de marktluifels veel meer een eenheid. Bovendien is voor het winkelend publiek de wekelijkse vrijdagmarkt op de Voorstraat gemakkelijker te overzien en vormen de terrassen met de luifels veel meer één geheel met het historisch decor.

Iedere vrijdag Zuid-Frankrijk om de hoek

Wethouder Inge Nieuwenhuizen (Economische zaken): “Complimenten aan de betrokken marktkooplieden, de marktcommissie, de centrumondernemers en ambtenaren. Het succes van de Voorschotense weekmarkt bestaat uit de samenwerking tussen meerdere partijen die uiteindelijk het succes dragen. De herinrichting van de vrijdagse weekmarkt draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van het centrum. Op deze manier wordt de kwalitatieve beleving van bezoekers aan ons mooie centrum hierdoor versterkt; een win-winsituatie. En in de prachtige zomerzon waan ik mij op het terras van een mooi Zuid-Frans dorp. Maar dan bij mij om de hoek”.

Top