Ophalen grijze containers (17-04-2019)

Dit item is verlopen op 01-07-2019.

Gemeente Voorschoten haalt deze week de oude grijze containers op die worden aangeboden om te legen. Ter vervanging heeft u eerder een nieuwe container ontvangen. Deze kunt u in het vervolg aanbieden. Ook nieuwe grijze containers waarvan de chip ontbreekt, worden opgehaald. Deze containers kunnen namelijk niet geleegd worden omdat de chip ontbreekt waardoor de vuilniswagen de container niet herkend. De chip zendt een signaaltje uit die door de vuilniswagen wordt ontvangen waardoor de container geleegd kan worden.

Ik heb nu container zonder chip. Wat moet ik doen? 

Geef via de website door dat u een container nodig heeft voor het restafval. Na het doorgeven van het adres zal een nieuwe container bij u worden geleverd.
Is er aan uw adres al een gechipte container gekoppeld is dan vervalt de oude chip. Deze wordt uit het beheersysteem gehaald waarna de nieuwe container aan het adres wordt gekoppeld.

Ik heb nog helemaal geen container ontvangen?

Elk adres waar reinigingsheffing wordt geïnd, krijgt een mini container. Het kan zijn dat uw woning/pand nog niet is aangemeld bij de gemeente. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Ik heb een 2e restcontainer aangevraagd, maar nog niet ontvangen?

De door u aangevraagde extra container wordt op 18 april bezorgd.

Ik heb een papiercontainer aangevraagd, maar nog steeds niet ontvangen?

Door de vele aanvragen voor een papiercontainer waren deze tijdelijk niet leverbaar. Met ingang van week 17 starten wij weer met de uitlevering van nieuwe papier-containers.

Top