Maand van de Participatie in regio Zuid-Holland Centraal ook in Voorschoten van start (07-09-2017)

Dit item is verlopen op 21-09-2017.

In september, de ‘Maand van de Participatie’, organiseert arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC) diverse bijeenkomsten voor ondernemers en werkzoekenden. Ondernemers die het lef en het hart hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op steun van de ZHC-gemeenten* en het UWV. Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - waaronder de mensen met een arbeidsbeperking - een kans om weer mee te doen.

Op maandag 4 september toerde de rode Tempo Team bus door de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC). De bus deed zes gemeenten aan en bij iedere stop werden speedmeets georganiseerd door het WerkgeversServicepunt ZHC en Tempo Team, om ter plekke kandidaten en werkgevers te matchen. Circa 25 werkgevers zijn er verspreid over de dag in gesprek gegaan met meer dan 160 werkzoekenden.  Er hebben vele mooie en rake matches plaatsgevonden, die resulteren in vervolgafspraken bij diverse werkgevers.

Dit gebeurde ook in Voorschoten waar wethouder Nanning Mol (portefeuillehouder Werk en Inkomen)  werkgevers en kandidaten ontving op het Treubplein in het hart van het mooie dorpscentrum.

Wethouder Mol: De aantrekkende economie biedt  kansen hier in Voorschoten. Als gemeente zetten we dan ook extra in via een arbeidsmarktoffensief om zo werkzoekende inwoners weer aan een passende baan te helpen en bedrijven te ondersteunen bij het zoeken naar passende medewerkers. Dat is een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Top