Gezocht: stembureauleden (12-04-2019)

Dit item is verlopen op 26-04-2019.

Op donderdag 23 mei 2019 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Er wordt weer met het rode potlood gestemd. Al jaren kunnen we rekenen op een vaste groep die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen, we zijn echter op zoek naar nieuwe aanwas voor deze groep.

Hoe ziet zo’n verkiezingsdag er uit?

Om 7.00 ’s-morgens begint de dag met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. U bent samen met 3 anderen verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen uw stembureau van 7.00 uur tot 14.00 uur óf van 14.00 uur tot 21.00 uur. Na sluiting van het stembureau worden de stemmen met alle acht leden geteld.

Ervaring

Het is niet erg als u nog geen ervaring heeft als stembureaulid. U krijgt een verplichte instructie aangeboden.

Wat voor personen zoeken wij?

Als u betrokken bent bij de democratie, een bijdrage wilt leveren aan een goed verloop van de verkiezingen, nauwkeurig kunt werken, fysiek in staat bent een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg bent om stemmen te tellen: dan bent u een geschikte kandidaat.

Heb ik een speciale opleiding nodig?

Nee, dat hoeft niet. Wij vragen wel minimaal MBO werk- en/of denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat krijg ik ervoor terug?

Naast een onvergetelijke ochtend of middag én avond waarin wij zorgen voor de maaltijden, warme en koude dranken ontvangt u ook een financiële tegemoetkoming  van €80,--.

Reageren

U kunt een e-mail sturen naar de gemeente Voorschoten, team verkiezingen verkiezingen@voorschoten.nl.

Vragen

Mocht u vragen hebben of een persoonlijke toelichting willen dan kunt u bellen tijdens kantooruren met 14 071 en vragen naar team verkiezingen of mailen naar: verkiezingen@voorschoten.nl.

Top