Gemeente Voorschoten hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Day (12-10-2017)

Dit item is verlopen op 19-10-2017.

Woensdag 11 oktober is het ‘Coming Out Day’. Wethouders Hans Rasch, Nanning Mol en Daan Binnendijk hesen samen met het Jeugd en Jongerenwerk van de gemeente Voorschoten daarom de regenboogvlag.

Coming Out Day in Voorschoten

Tijdens 'Coming Out Day' welke jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en interseksuele (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.Dit jaar gebeurde het voor de derde maal in gemeente Voorschoten

Vlag zichtbaar op meerdere plaatsen

Wethouder Nanning Mol: “We hebben in de gemeente Voorschoten de kans om de regenboogvlag te hijsen. Verworven vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Daarom moeten we, ook vanuit het buitengewoon tolerante Voorschoten, uit blijven stralen dat je in Nederland kunt zijn wie je bent!” Gemeente Voorschoten viert deze dag samen met ongeveer 50 andere gemeenten in Nederland. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin hees vandaag de regenboogvlag. Het Jeugd en Jongerenwerk van Voorschoten ging voorafgaand aan deze dag al langs sportverenigingen en scholen om aandacht te vragen voor Coming Out Day.

Je bent goed zoals je bent

Wethouder Hans Rasch: “Het is prettig dat jonge kinderen al vroeg leren dat zij zichzelf mogen zijn en zichzelf respecteren. Juist op jonge leeftijd spelen vragen als wie ben ik en hoe reageert mijn omgeving?  We willen hen meegeven dat iedereen zichzelf mag zijn. Je bent immers niet verantwoordelijk voor wat je bent maar voor wat je doet. Je bent goed zoals je bent.”

Foto-informatie: Wethouders Nanning Mol, Hans Rasch en Daan Binnendijk hijsen de regenboogvlag samen met Daisy Saunier en Lobke Boerema van het Jeugd en Jongerenwerk. 

Top