Erika Spil online beëdigd als nieuwe wethouder van Voorschoten (17-04-2020)

Erika Spil is op donderdagavond 16 april beëdigd als wethouder van de gemeente Voorschoten. Daarmee had Voorschoten een primeur. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis vond de beëdiging van een wethouder plaats tijdens een online vergadering. De wethouder is voorgedragen door de fractie van GroenLinks.

Erika Spil is sinds 2011 wethouder. Eerst als wethouder Sociale Zaken en Samenleving in De Ronde Venen. Sinds 2017 als wethouder in Bunnik. Daar had zij onder andere financiën, grondzaken, mobiliteit, duurzaamheid en milieu, volkshuisvesting, ruimtelijke ontwikkeling en cultuur in haar portefeuille. 

Voordat zij wethouder werd, had Erika Spil verschillende functies binnen de Fair Trade, onder ander bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Zij was interim-directeur van het Fair Trade lobby kantoor in Brussel en bestuurslid van de World Fair Trade Organization (WFTO). Zij studeerde culturele antropologie in Leiden.

Erika Spil woont in Mijdrecht. Zij is getrouwd, heeft twee kinderen en twee bonus-kinderen. De raad heeft besloten dat de nieuwe wethouder niet in Voorschoten hoeft te wonen.  

Locoburgemeester Paul de Bruijn heet de kersverse wethouder namens het college welkom met een bloemetje

Top