Aanvulling op de 3e Noodverordening (03-04-2020)

Op woensdagavond 1 april heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, na raadpleging van de burgemeesters, een aanvulling op de 3e Noodverordening COVID-19 vastgesteld.

In deze aanvulling is opgenomen:

  • Een verbod om sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. Het gaat dan om de locaties van vakantieparken, jachthavens, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) en sanitaire voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden. Dit verbod geldt in ieder geval tot en met 28 april 2020 (in lijn met de overige landelijke maatregelen).
  • Een verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf. Hieronder wordt in elk geval verstaan het recreatief nachtverblijf in de vorm van verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand) en jachthavens.

Een aantal vormen van het aanbieden van recreatief nachtverblijf is uitgezonderd van het verbod. Het aanbieden van een vaste standplaats (een standplaats die voor het gehele recreatieseizoen aan dezelfde gebruiker(s) verhuurd wordt) is toegestaan. Ook het aanbieden van recreatief nachtverblijf aan seizoenarbeiders valt niet onder het verbod en dat geldt ook voor tijdelijke bewoning wegens persoonlijke omstandigheden. Dit verbod geldt tot uiterlijk 10 mei 2020 of zoveel eerder als mogelijk.

Bovenstaande maatregelen zijn nodig om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Hiermee wordt ook bijgedragen aan de zorgcontinuïteit en aan het verminderen van het aantal reisbewegingen in de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Bovenstaande aanvulling op de 3 Noodverordening COVID-19 VRHM treedt in werking op vrijdag 3 april 2020 om 12.00 uur.

Top