HOME  |  Vervangen riolering Starrenburglaan

Vervangen riolering Starrenburglaan

Op maandag 29 april 2019 starten de werkzaamheden voor de vervanging van de riolering aan de Starrenburglaan (zuidzijde) van de Veurseweg tot aan de Middelgeestlaan. 

Waarom wordt het riool vervangen?

De capaciteit van het riool is te klein, daardoor wordt er teveel overgestort aan de Veurseweg. Ook is er capaciteitsvergroting nodig voor het riool omdat er nieuwbouw komt aan de Veurseweg (Roosenhorst).

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 29 april tot en met 18 augustus 2019. Het kan voorkomen dat ook op zaterdag gewerkt wordt om deze planning te halen. Niet in de gehele periode vinden er grondwerkzaamheden plaats. Er worden ook in het gemaal werkzaamheden verricht. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer KWS in opdracht van gemeente Voorschoten.

Waarom worden de werkzaamheden nu uitgevoerd?

De gemeente heeft er voor gekozen om de werkzaamheden in het voorjaar/de zomer uit te voeren, omdat dan de kans op zware regenbuien minder groot is. Zo voorkomen we dat de planning hierdoor uit gaat lopen.

Afsluiting rijbaan Starrenburglaan

Hoewel alleen het riool vervangen wordt in het voet- en fietspad, worden er vanuit de rijbaan materialen aan- en afgevoerd. Daardoor zal de rijbaan regelmatig, tijdelijk afgesloten zijn. Verkeersregelaars en medewerkers van KWS houden automobilisten tijdelijk tegen of laten ze over de andere rijbaan rijden. Het verkeer kan hierdoor altijd doorrijden en zijn er geen omleiding nodig. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid over het fietspad aan de overzijde van de weg.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden, neemt u dan contact op met de heer C. Pronk van aannemer KWS. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 - 52 33 26 44 of per e-mail aan corpronk@kws.nl.

Top