HOME  |  Sober groen

Sober groen

Sober onderhoud openbare ruimte

De gemeente Voorschoten heeft het budget voor het onderhoud van de openbare ruimte fors moeten verlagen. Daarom gaan we op een andere manier werken.

Minder, maar wel doelmatig

Dit betekent voor de buitenruimte dat we bijvoorbeeld minder vaak vegen en schoffelen en gras en onkruid hoger komen te staan dan u gewend bent. Want we zullen minder vaak maaien en borstelen. Ook worden de afvalbakken minder vaak geleegd omdat we toestaan dat ze wat voller zijn.

Werkzaamheden gaan gewoon door

Sober onderhoud wil niet zeggen dat we helemaal niets meer doen, u kunt ervan uit blijven gaan dat het beheer voldoende zal worden uitgevoerd. Zo hebben we recent beschoeiingen bij een aantal sloten vervangen en staan voor de komende periode de onder andere de volgende werkzaamheden gepland: op diverse plaatsen klein onderhoud aan asfalt, opnieuw bestraten van de Nassaukade en Admiraal de  Ruijtersingel en worden de speeltoestellen bij de Willem de Zwijgerlaan vervangen.

Groene vingers?

Heeft u groene vingers en steekt u graag de handen uit de mouwen? Help de gemeente dan een handje door een stukje groen zoals een plantsoen bij u in de buurt ‘adopteren’ en er – bijvoorbeeld met een paar buren – voor te zorgen dat alles er netjes bijstaat.  Kijk hiervoor op: www.voorschoten.nl/meedoenmetgroen.

Iets niet in orde? Maak een melding!

Ziet u echter iets in de openbare ruimte wat niet in orde is - zoals zwerfvuil, te volle afvalbakken, kapot straatmeubilair, defecte verlichting, enzovoort - dan helpt u ons en uw dorp door het te melden met de mijngemeente app of via de website. Of neem contact op via telefoonnummer 14 071.

Top